onsdag den 29. januar 2014

Dommen

Var hos læge i går. 
Han lavede depressionstest. 

"Ja… altså, ud fra dit skema, så vil jeg sige, du har en depression, og jeg vil anbefale dig at tage anti-depressiver."

Panikkede og sagde, at jeg skulle til psyk i dag, og ham ville jeg frygteligt gerne tale med det om, inden nogen beslutning blev truffet. 

Psyk i dag var ret afvisende overfor medicin. Han er sådan hippie-holistisk men ellers ret fantastisk. 

Så spurgte han mig, hvordan jeg havde det, og da jeg småhikstende havde fortalt ham det, sagde han: 
"Ja… altså, den måde du forklarer det på, så vil jeg nok anbefale, at du tager noget, der kan give dig lidt overskud."

Godt så. I'm a friggin' nut job. 

Psyk fortalte om Perikum, som er et naturlægemiddel, der skulle have samme (måske ikke nær så kraftig) effekt som l y k k e p i l l e r, men ikke nær så mange (*sic*) bivirkninger. 

Er der nogen derude i webverdenen, der har gode erfaringer med det ene eller det andet? Og som kan banke ind i knolden på mig, at det ikke er farligt at tage gladmedicin? 

For jeg tror selvfølgelig ikke, at jeg dør. I reel forstand. Men jeg er overbevist om, at mit jeg dør - og at jeg ikke bliver mig selv igen. 

Opmuntrende, ikke? Jeg er simpelthen sådan en stor skål solskin. Hvis I skulle være i tvivl.

6 kommentarer:

 1. Hey, du dør ikke. Og pillerne virker. Og man kan også komme om på den anden side igen og slippe helt for dem. Jeg ved godt at min blog hedder den sure blog og det virker lidt selvmodsigende, men hvis du læser den her: http://hyperboleandahalf.blogspot.dk/2013/05/depression-part-two.html og jeg så siger at jeg at mine guldfisk er sure, men alive and kicking...
  Kort sagt, jeg anbefaler medicinen og fortsætte terapien.
  Godt du gik til lægen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyperboleandahalf er vidunderlig. Det er så god en tegning.
   Jeg er også svært glad for Andrea Baks blog, andreamentalfloss.blogspot.dk, fordi hun er så ærlig og samtidig en stor inspiration på mange punkter.
   Men jeg kan ikke få ind i hovedet, at det er okay. Jeg føler, jeg har opgivet, at jeg er svag og dum, og det er nærmest dråben, der kan få mig til at hoppe ud fra højhuset.
   Det gør jeg selvfølgelig ikke, men altså… øv. Fuck, hvor er jeg ked af det.
   Jeg er én stor skamfuld sygdomsperson, for jeg har også lidt (lider altid lidt…) af en spiseforstyrrelse, og så har jeg en latterlig stofskiftesygdom. Men de er allesammen usynlige, bortset fra at jeg er fed og dum. Great… nu med depri on the side. Og nej, jeg skal ikke tænke sådan om mig selv, det er blandt andet derfor, jeg skal have hjælp…
   Nå… orddiarre.
   Tak for skulderklap, suresen ;)

   Slet
 2. De virker!! Og når du samtidig får psyk-hjælp, så kommer du ud på den anden side! Hop-a-long to the apotek og bliv glad!!
  Vi er mange der har mærket og set den gode virkning af de piller!!
  Så det kan kun gå for langsomt.
  Jydekram herfra

  SvarSlet
 3. Perikum virkede ikke på mig. Det gjorde lykkepillerne til gengæld - efter de første selvmordstrængende måneder. Men jeg blev tyk, træt og meget meget mærkelig af at tage dem, en helt anden person, og ville ikke røre dem med en ildtang i dag. I øvrigt er jeg også blevet erklæret deprimeret efter sådan en test ved psykologen - i en periode, hvor jeg havde det fint, men bare var virkelig træt af mit parforhold.
  Hvis jeg skulle give dig et råd, hvilket er virkelig svært, må det være: Lyt til din egen stemme - ikke lægens, psykologens, familiens eller vennernes.

  SvarSlet
 4. Jeg synes den er svær, meget meget svær. Dem, der ikke har erfaringer med det synes det er fandes værk. Dem der har prøvet er oftest positive.

  Hvis du prøver perikon så køb det i tyskland. dosis skal være mellem 900-1800 mg for at virke og så stærke er de danske ikke. Læs evt også læge Carsten Vagn Hansens bog om naturlig behandling af depression.

  Jeg var selv ekstremt indædt modstander af medicin, så meget at jeg måtte ringe til ex og få ham til at hente de første piller på apoteket. Fordi jeg "ikke var sådan en"
  Jeg fik ALLE bivirkninger der overhovedet findes - også dem psykiateren aldrig havde hørt om - og var seriøst ved at dø af det. Men det var fordi min krop var så udmattet af stress, at den gik helt i baglås.
  Jeg har fået mit liv igen. Og er blevet normal i hovedet. Tror faktisk ikke jeg tør lade være at tage dem nogensinde.
  Men husk 1) Det er individuelt hvilken medicin der virker på hvem og 2) Der er forskel på lykkepiller og antidepressiver

  SvarSlet
 5. Kære Lotte Sallingboe, amarorama og byMelchiors,

  TUSIND tak for de personlige og gode kommentarer.

  Status pt er, at jeg nok prøver det perikon.
  Jeg er nemlig bekymret for bivirkningerne med det, som lægen vil ordinere, så hellere prøve naturlægemidlet i første omgang og så tage den derfra - for jeg er ærlig talt tyk, træt og mærkelig nok i forvejen.

  Hvis Perikum ikke dur, så tager jeg det op til overvejelse igen.
  Skal heldigvis til Tyskland i næste uge, så der går jeg på et Apotheke og hører dem lidt ad.

  Tak fordi I læser med og skriver!

  SvarSlet